Szybka aktualizacja po dzisiejszej wizycie u dealera. Po pierwsze, musiałem przejechać motocyklem prawie 24 kilometry, żeby ten hałas pojawił się dziś rano. Skończyłem tę jazdę u dealera, żeby mogli go przetestować na gorąco i głośno. Wrócili i powiedzieli mi, że moje sprzęgło jest źle wyregulowane, a hałas pochodzi od zbyt luźnego łańcucha. Zapłaciłem im za dokręcenie go, pomimo sprawdzenia regulacji dzień wcześniej i stwierdzenia, że jest w normie. Poszedłem na jazdę próbną przed załadowaniem go z powrotem, żeby zobaczyć, czy hałas naprawdę zniknął. 11 kilometrów później hałas jest obecny i tak samo głośny. Z powrotem do dealera. Tym razem kierownik serwisu i inny pracownik pojechali nim na przejażdżki. Wrócili, poprosili o obejrzenie mojego filmu z hałasem, a następnie powiedzieli mi, że to oryginalne opony wydają piskliwy dźwięk. Zapytałem ich, jak zmiana biegów może zmienić dźwięk opon. Nie mieli żadnej odpowiedzi. Zapytałem, jakie są kolejne kroki, ponieważ nadal było zepsute. Poinformowano mnie, że następnym krokiem jest otwarcie jednostki silnika i poszukiwanie uszkodzonych części. Jeśli znajdą uszkodzenia, gwarancja powinna pokryć naprawy, a jeśli nie, to ja jestem odpowiedzialny za około 1000 dolarów kosztów robocizny. Więc zdecydowałem się zaryzykować. Termin został ustalony na koniec przyszłego miesiąca ("pierwszy dostępny termin"). Powiedziałem, że spędzę następny miesiąc, próbując doprowadzić to do samozniszczenia i mam nadzieję, że nie zablokuje się podczas jazdy. Zostałem powitany nerwowym śmiechem.
Jestem podekscytowany moim pierwszym legendarnym doświadczeniem z Hondą. Miałem więcej szczęścia z harleyami, nawet 20-letnimi harleyami.
Wysłane z mojego SM-G973U za pomocą Tapatalka