Honda Grom banner

1 - 6 of 6 Posts

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter #1
I recently installed a tb186 bbk, chimera intake, ym1001 injector, pv3 with map, and Tb cam. When trying to start it feels a little sluggish. I’ve gotten it to almost crank over and start but I just get a poof followed by a small black cloud rising out of the intake. I think this is happening because I didn’t transfer the decomposition lobe onto the new cam. Any help or advice on what could be the problem or what the best way to switch the decompression lobe over would be much appreciated.
 

·
Registered
Joined
·
2,380 Posts
Dont bother, I ran a decomp lobe on my kitaco cam on my 164cc and it really didnt make starting any easier. What will is a quality battery with a good amount of cranking amps.

If you do really want to move it over, The end bearing is just pressed on. I grabbed the decomp lobe in a vise and tapped the cam out of the bearing, then reversed the process to put it on.

~Ben H
 

·
Registered
Joined
·
300 Posts
I also installed the TB 186 recently. Give it time. At first my bike was really sluggish, now it fires right up.
 

·
Registered
Joined
·
726 Posts
I recently installed a tb186 bbk, chimera intake, ym1001 injector, pv3 with map, and Tb cam. When trying to start it feels a little sluggish. I’ve gotten it to almost crank over and start but I just get a poof followed by a small black cloud rising out of the intake. I think this is happening because I didn’t transfer the decomposition lobe onto the new cam. Any help or advice on what could be the problem or what the best way to switch the decompression lobe over would be much appreciated.
You can always keep the bike in gear, roll backwards to get the engine off the compression stroke. Then it will start up easy.
 

·
Registered
Joined
·
610 Posts
I also installed the TB 186 recently. Give it time. At first my bike was really sluggish, now it fires right up.
What KC said... the rings and cylinder need to break in with each other. Keep the bike on a charger overnight while the bbk breaks in.
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter #6
I ordered me a anti gravity battery. will pick it up friday. got the bike running. kinda. i'm running a pv3 with a map dyno supplied. took it around the block easy but it boggs out around 5500. any chance that the ym1001 injector i have is effected by the low oem cranking amps?
 
1 - 6 of 6 Posts
Top