Honda Grom banner

1 - 7 of 7 Posts

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter #1
Hey everyone,

I didn't want to start a new thread in case it's been discussed before. I tried to search but no luck.

I recently bought a grom off a friend. It's a 2018. Was working great but now the ignition switch doesn't work. I know it's not the battery as that's fully charged. It's not the kill swtich, kickstand, in gear issue. It's in neutral. Switched on but nothing happens when I press the electric start. Doesn't even turn over. Just no sound at all.

It can be bump started and is fine once it is started. Just don't know what happened. It did sit for a bit but I thought it was a battery issue but battery tender says fully charged.

So anyone have an idea on what could be wrong or can link a thread for me to ask more questions?


Thanks!
 

·
Registered
Joined
·
1,032 Posts
Did you check the fuses? If so...

See if you are getting 12V at the starter when you press the button.
 

·
Registered
Joined
·
8,337 Posts
Check the two connection to the starter, red cable is the hot side, place a meter on the red cable and hit the start button you should see 12vdc or lower. Check the black cable to the starter it should be ground. Make sure both RED and Black cables are snug to the starter.

multi-meter out the black cable using ohm mode to make sure it is true ground, put a meter in resistor mode and check for low ohm around 1-2 ohm or less.

Good luck
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter #5
Thanks for the replies. It just started working again without me doing anything when I went to try. But I will definitely check it out with a voltmeter!! I'm sure something is wrong somewhere..
 

·
Registered
Joined
·
8,337 Posts
If you put the grom in neutral and turn the key to on and put the red switch on the right handle bar to start and then you take a 12 volt spare MC or car or jump start battery and you ground the neg"-" lead to the frame and you tap the positive lead to the starter and the starter turns over than the starter is ok and all wiring on your grom could be the problem such as broken or weak connection and that is why you check all connection for good solid connection to the frame or motor or starter switch on the grom.

Good luck
 
1 - 7 of 7 Posts
Top